1. Nie Georgina, chyba że szybko gdzieś go zgrała, zanim oddała Chuckowi kamerę.
2. Chuck? nie wydaje mi się, w końcu zaprzeczył Blair, a rozmowa Nate'a i Dana niczemu nie dowodzi, jak sam wskazał Nate - nie udało mu się dodzwonić do Chucka
3. Moim zdaniem to Serena. Namawiała B. do ucieczki, zaoferowała swoją pomoc i ta cała gadka o ryzyku, nie mówiąc już o jej wydumanym porównaniu więzi B. i C. do niej i Dana - hahaha! Serena była jedyną osobą, z którą rozmawiał Chuck po otrzymaniu kamery, jak przypuszczam. A poza tym jak sama powiedziała: Blair ją znienawidzi za to co zrobi.
I tu mam kolejny wniosek, za który może zostanę wyśmiana. Ale co powiecie na to, że Serena jest Plotkarą? Wiem, że to by było chore, biorąc pod uwagę to, jak usilnie zabiegała o to, żeby zniszczyć Plotkarę i ten cały cyrk z zamknięciem strony Spectator, ale...
1. nie od dziś wiadomo że S. to manipulatorka
2. naprawdę chciała postrzymać ten ślub
3. jest w zmowie z Georginą - wyglądałoby to tak, że dała jej ten film z powrotem i hasła dostępu na plotkarę, w końcu jako druhna nie mogła zamieścić wpisu - tym samym odsunęła podejrzenia zarówno od siebie, jak i od G.
Osobiście nie wierzę, że G. jest plotkarą, tak szybko by ją ujawnili?
Ten filmik na pewno Serena wrzuciła na Plotkarę czemu tak myślę ? Zobaczcie: Georgina mówi jak podchodzą do niej Dan, Serena i Nate jeszcze w Kościele coś w stylu "Jeśli szukacie tego, kto jest odpowiedzialny za to co się stało, macie złą dziewczynę". Chuck mógł dać Serenie nagranie gdy ona mówiła mu o tym pakcie. Jeszcze jak Serena szła z Danem już do ołtarza powiedziała " zrobiłam cos naprawdę głupiego" i tu chyba nie chodziło o ten pakt, tylko o to, że to wrzuciła na plotkare. Ewentualnie moja drugą podejrzaną jest Charlie . hehe nie wiem ale mam wrażenie, że ona odegrała większą rolę tam niż tylko bycie kelnerką na weselu.
Co do Georginy jako Plotkary ? Jak to zobaczyłam to uwierzyłam, ale przeanalizowałam odcinek jeszcze raz i wiece co słyszałam " Zastanawiacie się co zamieszczę w moim pierwszym wpisie" coś takiego tam było. Więc nie sądzę, że to ona już. Choć równie dobrze ona pasowałaby na Plotkarę.
Ja mam niestety złe przeczucia co do Dana (bardzo tego nie chcę, ale to on zareagował najbardziej nerwowo na podejrzenia z całej "3"), mozliwe ze chcą pokazac jakies "rysy na ideale" jakim stał się D. To by mógł byc "jakis" powód zeby sie B na niego obraziła i wróciła do Ch. Dla mnie osobiście az taki wielki grzech to to nie jest(zwłaszcza w porównaniu do tego jakie potworności robi Chuck B w kazdym sezonie) - co chciała zrobić Blair to i tak zrobiła (wzięła slub), ale przynajmnej spadły niektórym maski z twarzy i B od początku wie ze nie bedzie z L szczęsliwa. Oby moja tworia była falszywa, modlę sie o to. :/
moim zdaniem B uciekając z wesela nie zadzwoniła do Dana, bo chciała z Nim być, ale ponieważ uważa Go za jedynego prawdziwego Przyjaciela. Chce być z Ch. ale Dan był Jej potrzebny żeby uciec i móc się ogarnąć i wypłakać na zaufanym ramieniu.
Oczywiście ze zadzwoniła do niego jako do przyjaciela w tamtej chwili, juz to napisałem w innym wątku o 13 odcinku. Nawet nie zwróciła zbytniej uwagi na to ze to D napisał jej przysięgę. Jednak w przyszłych odcinkach moze nastapić przełom i koncówka tego epizodu jest tego nadzieją.
No ale wyobraźcie sobie taką sytuacje ... czym bardziej przejmowalibyście się? Tym, że twój mąż nagadał ci takich przykrych słów i że twoje małżeństwo to fikcja itp, czy tym że przysięga została napisana nie przez niego? A oczywiste jest to, że zadzwoniła do niego bo wie że może na nim polegać i mu ufać niż reszcie.
Swoją drogą jest w tym epizodzie kilka fajnych smaczków:
-dwie osoby zaproponowały B ze z nią uciekną - Serena a potem Chuck - a ona wybrała D, który nic nie insynuował
- jest też pararela miedzy odcinkiem 5x01 i 5x13 ---> w pierwszym odcinku B prawie zrywa zaręczyny i chce uciec z D ale się to nie udaje, a teraz w trzynastym wzięła ślub i jej ucieczka z D zakonczyła się sukcesem. Scenarzyści naprawdę zapięli na ostatni guzik wątek DB....
ale lepsze było dla mnie to, że Chucka sprowadziła jej mama, nie spodziewałam się tego po niej :)
B. nie będzie z Danem, a nawet jeśli, to z jakiś szlachetnych pobudek typu "nie chcę żeby Chuckowi coś się stało" - zresztą ta dwójka będzie miała ze sobą scenę, liczę, że Ch. znajdzie sposób jak unieważnić ten cholerny ślub
Serio sądzisz ze B by tak skrzywdziła Dana, swojego najlepszego przyjaciela, zagrała na jego uczciach i naraziła na wielkie cierpienie(po czyms takim juz by nie byli przyjaciółmi na 100%). Wątek "nie chcę żeby Chuckowi coś się stało" już był ciągnięty z L, to odgrzewany kotlet. Jezeli ona zdecyduje się na coś z D to dlatego ze tego bedzie chciała.
czemu zagralaby na jego uczuciach, od poczatku traktuje go jak przyjaciela, niczego mu nie obiecywała, jedyne co moze się zmienić w ich relacji, to fakt, że B. nagle zrozumie, że go kocha, w co wątpię... Czy Blair, w którymkolwiek odcinku dowiedziała się, że Dan ją kocha? bo nie pamiętam za bardzo, a ich wątek aż tak nie przyciąga mojej uwagi, żeby pamiętać każdą ich scenę
Ale B wyraźnie powiedziała, że jak nawet odwołałaby teraz ślub to i tak nie byłaby z Chuckiem mimo iż on wie już o tym pakcie. I to że się nie dowiedziała że D ją kocha to nie znaczy że się nie dowie.
haha, a ja się moflę, żeby to była prawda :D wtedy B będzie znów z C i wszystko bd ok., przecież o to chodzi, nie?
ale nie wyobrażam sobie, żeby w końcu Blair była z kimś innym i jestem pewna na 100 %, że tak nie będzie ;) a jeśli chodzi o Dana, to D. też uważa tak jak ja i zawsze pomagał B. pogodzić się z Chuckiem, więc na pewno z nią nie będzie, wiedząc, że ona kocha C.
serial nabiera rozpędu, więc wszystko może się zdarzyć ... przyjmę wszystko tylko ważne żeby było interesująco, a nie nudno.
a ja nie przyjmę wszystkiego. to musi mieć ręce i nogi. jakaś logika musi w tym być. skoro Blair powiedziała w ostatnim odc., że z każdym dniem kocha C. mocniej, to wg mnie nie ma teraz logicznego powodu, dla którego miałaby nagle być z D, biorąc pod uwagę, że Dan chce dla B. jej szczęścia...
no ale powiedziała też Ch, że jak nie wyjdzie za L to mimo wszystko nie będzie z nim.
No właśnie ... Chuck po otrzymaniu nagrania gadał tylko z S. Ona powiedziała mu o tym pakcie, a on mógł pokazać to nagranie jej ... przed ujawnieniem widziały to tylko 3 osoby G,S,Ch. A S też powiedziała B, że nie musi popełniać tego błędu i być nie szczęśliwa.
1. zgadzam się co do "wydumanego porównania więzi B. i C. do niej i Dana" - nie mogłam z beki jak to usłyszałam ;D
2. uważam, że to był Chuck, w końcu na koniec jedzie przeprosić Blair, myślę, że właśnie za to
3. "poza tym jak sama powiedziała: Blair ją znienawidzi za to co zrobi." - myślę, że chodzi tu o to, że S. wygadała się Chuckowi o tym całym pomyśle Blair, że nie może być z C., żeby go chronić
4. wydaje mi się, że S. jest zbyt głupia, żeby być Plotkarą ;d (ale i tak uważam, że to nie Georgina i że ujawnią prawdziwą Gossip Girl dopiero w ostatnim odcinku)
ostatnim 6 sezonu ;D
Bo ma być jeszcze 6 sezon....
Po 1 ...: Plotkara na pewno nie jest Serena...ona przecież chciała zniszczyć Plotkarę..bez sensu to by było, żeby sama do siebie pisała i chciała samą siebie zniszczyć....:/ Coś tu nie pasuje..
Georginia już prędzej pasuje na Plotkarę..., ale ona przecież pisała, że to jej 1 POST....więc....tu też coś nie pasuję...Ale wątpię, że scenarzyści i reżyserowie pokażą prawdziwą Plotkarę na koniec serialu...przecież ma być to sekret, tajemnica...na samym początku serialu Gossip girl mówi: To moja tajemnica....więc nie pokażą ją ...będzie to pewnie sekret, który nikt nie zdoła rozwiązać...a będą tylko podążenia kto mógł być Plotkara..Takie moje zdanie...
Po 2: Louis...debil jeden.......okazał swoją CZARNĄ STRONĘ MOCY xD ....Ale nareszcie nie nudził.....bo zawsze nudzi,.. xD..Podaoba mi się prędzej jako czarny charakter, a nie taki...powiedziałabym lizus....Nareszcie Księżulek coś zrobił...
Po 3:..Filmik wydaję mi się, że wkleił to albo Chuck..bo on przecież pod koniec odcinka mówi..,,Przyszedłem tu po to aby przeprosić Blair"...albo mogła to być Serena..nie chciała tego ślubu, bo wiedziała, że jej najlepsza przyjaciółka też go nie chciała...tak mi się tylko wydaję...
Po 4: Odcinek ...wydaje mi się że najlepszy z całego sezonu 5...;D Były fajne scenki np: Podobała mi się scenka kiedy mama Blair pojechała do Ch..albo kiedy Louis wyjawił prawdę Blair...
Po 5: Dan...i Blair...Chyba tylko jako ,,przyjaciele"...jakoś nie pasuje mi para DAIR....
O to moje zdania :D
SPOILER dotyczący tego wycieku u plotkary !!!
Odcinek 5x14 - Podobno Serena bierze na siebie odpowiedzialność za to by chronic kogos kogo kocha.... czyli juz jestem pewny ze to był Dan..... niestety :/ teraz z niego zrobią tego "zlego" a z Ch anioła.....
No chyba ze to była Lily, która chciała pomóc Chuckowi, którego kocha jak rodzonego syna ale wątpię....
ale skąd Dan miałby to nagranie jak widziały to tylko 3 osoby ... i przecież on stał przy ołtarzu ... a może w następnym odcinku będzie znów jakiś incydent i nie o ten będzie chodzić ...
ale może to być i to bo potem jak gada z Natem to mówi, że jest pewny że to nie Chuck to zrobił ...
To bedzie Dan - w odcinku było kilka wskazówek do tego :/ :
*scena z Georginą - jak oskarża SDN - tylko Dan wygląda podejrzanie
*scena z Nate - jak rozmawiają przy barze
*scena z Sereną - ta scenka jak ona wyznaje mu miłość - jak ona podchodzi do niego i mówi ze chce porozmawiać to D od razu wyskakuje z tekstem - o Georginie, to co gadała to głupoty...
* Chuck mówi w tym odcinku ze jedyną osobą która moze powstrzymać ślub jest Dan - taka pewnie aluzja
Jednak to nie pasuje do jego wszystkich wczesniejszych działań - przeciez napisał specjalnie przysięgę dla L, dlaczego nie pokazał tego nagrania L na osobności tylko przy wszystkich ?
Tez sie obawiam, ze to Dan. Zbyt nerwowo zareagowal... I na oskarzenie Georginy a potem te teksty w rozmowach z Nate'm i Serena. Chociaz zastanawia mnie jedno - jak on mogl zdobyc tasme? Widzielismy, ze kolo Chucka przewinela sie tylko Serena. Moim drugim wyborem jest Chuck. W koncu chcial z jakiegos powodu wrocic do kosciola by przeprosic Blair.
mystermouse - a moze Chuck przesłał do Danowi bo wiedział ze ten jest juz w takiej desperacji ze sie nie powstrzyma - to by był zwrot akcji i do tego logiczny
To Dan napewno!! ;) Georgina wiedziała ze Dan jest zakochany w Blair i chciała zniszczyć wesele, wiedziała bardzo dobrze komu dać to nagranie Chuckowi i Danowi, wiadome było, że ktoś z nich ulegnie. I tak jak wyżej wiadome było, że z Dana musieli złego zrobić bo DB nie ma szans niestety ;) Za długa historia z Chuckiem, mieszane uczucia z Louisem i po prostu za dużo by tego było jak by doszedł do tego Dan ;P
Tyle tylko ze to bedzie tak ze najpierw rozegrają ten wątek romantyczny z D, pewnie potem to wyjdzie na jaw - w miedzyczasie Ch bedzie miał osobny wątek z Dianą i Jackiem (chyba ten wątek pomoże Ch przekonac B ze to nie Bóg uratował mu życie - przypuszczam ze Diana jest kimś z rodziny i pewnie pojechała do szpitala by zrobic tranfuzję krwi dla Ch etc) na koncu sezonu B wróci do Ch bo nie bedzie juz przysięgi z Bogiem i bedzie się czuła oszukana przez D (choc moim zdanie to co zrobil nie bylo jakies straszne no ale musi byc jakis powód by wróciła do Ch)
Ja myślę że film przekazała matka Louisa, albo i sam Louis.... Matka już wcześniej mówiła że ślub to "kontrakt"..
matka Louis?? :| a niby jakim cudem w jej ręce miała wpaść taśma? Dan tak samo - mało prawdopodobne
Mógł też pokazać ten film księżulek, na którego patrzę to widzę faceta na sterydach ... w końcu Georginia z nim niby "zawarła" umowę bo też chciał zniszczyć ten ślub.
Serena powiedziała, że Blair ją znienawidzi za to, że wyznała Chuck'owi prawdę co do układu Blair z Bogiem, a nie co do wrzucenia filmu na GG
nie mam pewności, i nikt z nas nie będzie jej miał do poniedziałku albo i dłużej (w końcu po tylu latach znamy zdolności scenarzystów i wiemy, że tak łatwo nie powiedzą nam prawdy). Nie sądzę, żeby to był Chuck. On już nie jest do tego zdolny. Serio się zmienił.
Dan to zrobił ;c Czytałam w jakimś spoilerze z kolejnych odcinków, że Serena weźmie to na siebię żeby chronić kogoś kogo kocha,. http://plotkara.info/news/42-news/530-05x14-spoiler
To prawdopodobne, tak jak napisałem wyżej. Jednak przeczytałem ze sprawa z tym wyciekiem moze zając KILKA odcinków a Serenie moze się wydawać ze to zrobił Dan bo dowody bedą na niego wskazywać, a tak naprawdę to zrobił to ktoś inny. Tak czy inaczej jezeli sprawa wyjaśni się w najbliższych kilku odcinkach, a w 18 epizodzie .....SPOILER jak ktoś nie wie ....... Dan i Blair całują się w taksówce to albo to nie był Dan albo Blair mu przebaczyła.
Nie wiem. Zapytaj scenarzystów. Moze dlatego ze tak jest napisane w scenariuszu, moze dlatego ze bez chwili oddechu juz 2 serie ciągną ich wątek i chyba tylko idiota nie mógł przewidzieć gdzie to bedzie zmierzać, moze dlatego ze od początku serialu ich romans był w planach.... przy okazji panuj nad kulturą języka.
Albo będzie mu za to wdzięczna, bo jakby nie patrząc dzięki temu dowiedziała się co L myśli.
i dzięki temu ujawnionemu nagraniu nie musi teraz męczyć się w tym małżeństwie, którego nie chciała.
Według mnie to ze wyciekło to nagranie to też żadna tragedia, na dobre wyszło. Ale nie sądzę ze da mu "buziaka" z usta w ramach podziękowania :P
Swoją drogą to by było najciekawiej jak by się okazało ze to nagranie wysłała Królowa Sofia, matka Louisa, od początku chciała by jej syn traktował małzenstwo jak kontrakt. Nie dała mu tego nagrania wczesniej bo on by zrezygnował ze ślubu, ale jak wyciekło podczas ceremonii to mogła nim manipulowac i zagrac na jego dumie.
Jest dużo opcji co do tego kto to i dlaczego to zrobił. Okaże się w najbliższym czasie :) Ale jak zrobił to ktoś po kim w ogóle nie spodziewałabym się to bd zaskoczona i to bardzo.
Ja też to czytałam. Sądzę że Dan to zrobił, a Serena będzie go kryć bo zobaczy że on naprawdę kocha Blair i będzie chciała żeby był szczęśliwy. Ale Blair się później dowie i będzie nim zawiedziona, albo coś. Jak dla mnie to on byłby światny jako przyjaciel dla Blair, ale nie jako jej chłopak.
Na 100 procent Dan, to początek robienia z niego potwora by pokazac jak wspaniały jest Chuck..... jak ktos chce wiedziec wiecej to niech sprawdzi temat ze zdjęciami z 15 odcinka..... tam są spoilery....
Skąd wiecie, że całują się w taksówce? Gdzieś są jakieś zdjęcia?
Ja znalazłam tylko to: http://29.media.tumblr.com/tumblr_lyzk9ePh6i1qhu3e7o1_500.jpg